Gyakran feltett kérdések

Leggyakrabban a megrendelő által feltett kérdések

Sokszor teszik fel az emberek azt a kérdést miért ráz a csaptelep?

Ennek egyik lehetséges oka, hogy nincsenek bekötve az épületgépészeti elemek ( Víz, Gáz, Fűtés ) az EPH-rendszerbe. Ott lesz áram két pont között, ahol ezek a pontok nem azonos potenciálon vannak. Minél nagyobb az energia szintbeli különbség két pont között, annál nagyobb a potenciálok közötti különbség is. Ezeknek okai elektromos hibára vezethető vissza melyek lehetnek állandó vagy időszakos jellegűek.

A pislogó lámpa, ha nem led technológia ( a led technológiánál más problémák is lehetnek ) nagy valószínűséggel kötési problémára utalnak. Ilyen esetben nem ritka, hogy kötődobozt kell bontani. Minden esetben szakképzett villanyszerelő segítségét kell kérni a hiba felkutatására javítására.

Ennek oka, hogy azon a villamos körön amit az a biztosíték véd folyamatos túlterhelés vagy zárlat van. Minden esetben villanyszerelő segítségére van szükség. Az ő feladata megállapítani miből adódik a túlterhelés. Gyakori hiba amikor egy biztosíték túlterhelés miatt több alkalommal lekapcsol, hogy szakszerű segítség nélkül kicserélik a biztosítékot nagyobbra. Ez súlyos hiba. Ugyanis a villanyszerelő tervezéskor meghatározta a szabványnak megfelelő védelmi eszköz nagyságát ami a vezeték terhelhetőségének függvénye. Ilyen esetben a megnövekedett terhelés többlet melegedéssel jár a vezetéken. Ez a melegedés megolvasztja a vezeték szigetelőrétegét és összeég egy másik vezetékkel ami akár zárlatot is okoz. Ekkor jelentkezhet az a furcsaság, hogy a lámpa lekapcsolásakor is világít. Zárlat esetén pedig már nem lehetséges a kismegszakító visszakapcsolása.

Az égett szag, füst észlelése esetén azonnal áramtalanítsunk és hívjunk villanyszerelőt. Az égett szag, füst megjelenése a már korábban leírt hálózat (vezeték) túlterheléséből adódik. Általában elöregedett alumínium vezeték kötéspontjain alakul ki, de nem kizárt egy rosszul megtervezett vagy szabálytalanul  kivitelezett villamos kör vagy hálózat

Scroll to Top